Радио Витоша

webcam

Новини

Нов смъртен случай след заразяване с коронавирус

Нов смъртен случай след заразяване с коронавирус

Дата: 28.03.2020 Заразените в България минаха границата от 300 души
Image

Нов смъртен случай след заразяване с коронавирус у нас. Това е мъж, който е бил в тежко състояние, настанен в "Пирогов". България мина границата от 300 заразени.

Новите случаи са 37, а общият брой на заразените с COVID-19 става 313. 11 са новите случаи в столицата, общо стават 200. Във Варна има един нов случай, в Пловдив - двама - мъж и жена, в Бургас - 4-членно семейство, бащата се е върнал от Франция. В Кърджали има два случая - мъж и жена. Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е на 3 години. Това обяви на сутрешния брифинг във Военномедицинската академия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още Мутафчийски.

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Ген. Мутафчийски коментира и лечението с антибиотици. По думите му, те не влияят на една вирусна инфекция, а само на усложненията.

Коментари