Излезе трейлър на документалния филм „Beyoncé & Nashville’s Renaissance“ 24 април, 2024

Бионсе влезе в историята с дългоочакваня албум COWBOY CARTER. Родената в Тексас счупи рекорди и започна разговор за това какво определя кънтри музиката, когато проектът с кънтри тематика се появи миналия месец. Сега специален документален филм ще се задълбочи в „това отчитане в жанра, направо от световната столица на кънтри музиката“. Call Me Country: Beyoncé & Nashville’s Renaissance, продуциран от CNN FlashDocs, ще направи своя дебют в Щатите на 26 април. Документалният филм ще включва задълбочена дискусия и интервюта с Рианън Гидънс — който свири на банджо в “Texas Hold 'Em,” Братя Осбърн, Риси Палмър, Арън Ванс и Denitia, плюс анализ от експерти в жанра.

COWBOY CARTER излезе на 29 март. Албумът „се появи по време на революция в кънтри музиката като най-новата арена на културните войни в Америка“, гласеше прессъобщението.

„Някои в индустрията приветстват по-разнообразни артисти, докато други се придържат към много по-ограничени възгледи за жанра, който се съсредоточава предимно около средностатистическите бели мъже. Call Me Country изследва въздействието на това как артисти като Lil Nas X и Бионсе предизвикват статуквото на кънтри музиката и как чернокожите артисти в Нешвил полагат основата за тази трансформация от известно време.“

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини