Радио Витоша

webcam

Новини

David Guetta с второ благотворително лайвстрийм събитие

David Guetta с второ благотворително лайвстрийм събитие

Дата: 22.05.2020 Първото издание на "United At Home" събра повече от 750 000 долара за благотворителните организации в борбата срещу COVID-19
Image
Снимка: facebook

След огромния успех на "United At Home" в Маями, който събра повече от 750 000 долара за благотворителните организации в борбата срещу COVID-19 и привлече повече от 5 милиона зрители, David Guetta отново ще бъде домакин на лайвстрийм изпълнение в Ню Йорк на 30-и май, за да повдигне духа на феновете и да събере пари за Кметския фонд за напредък на Ню Йорк, "Feeding America", Световната здравна организация и фондация "Hôpitaux de Paris - Hôpitaux de France".

Изпълнението на Guetta ще бъде в една от емблематичните локации на Ню Йорк, която ще бъде разкрита по време на събитието. "United At Home", създаден и съвместно продуциран с Charity Guys, цели да предизвика усмивки по лицата на Ню Йорк и по света чрез силата на музиката.

Изпълнението на Guetta ще започне след ежедневните аплодисменти към здравните работници в 19:00 часа местно време и може да се гледа на живо в социалните мрежи в каналите на диджея във Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Twitch, VK и TikTok. Събитието ще включва видеа с героите на първа линия в града и други специални гости. Жителите на Ню Йорк са поканени да станат част от глобалната публика и да гледат изпълнението на Guetta от безопасността на дома си.

"Вълнувам се да съобщя, че ще съм домакин на още едно събитие на живо за събиране на пари за благотворителните организации, помагащи в борбата срещу вируса", казва David Guetta. "Ню Йорк е един от любимите ми градове и е чест да имам възможността да направя нещо, за да помогна на града в това трудно време. Планираме нещо специално, на което ще може да се насладите от домовете си по света. Като DJ, за мен тълпата е един от най-важните апекти на всяко шоу и въпреки че не можем да сме заедно, можем да използваме времето да се обединим по нови начини и да помогнем на онези, които се нуждаят най-много от това".

"Здравните работници на града ни са първите в битката срещу коронавируса. Когато жителите на Ню Йорк остават вкъщи, нашите лекари, медицински сестри и болничен персонал отиват на фронтовата линия, за да спасяват животи“, казва първата дама на града, съпругата на Bill de Blasio, Chirlane McCray. "Благодаря на David Guetta за това, че помага на града да продължи да набавя средства за защитни облекла и други изключително важни средства за защита на нашите здравни работници по време на здравната криза”.

Средствата, набавени от изпълнението, ще бъдат дарени на следните организации:

- Кметския фонд за напредък на Ню Йорк, с председател Chirlane McCray - официален клон за набиране на средства за облекчаване на последствията от COVID-19, който работи всеки ден в подкрепа на уязвимите, включително здравните работници на първа линия и основния персонал, имигрантските общности, жертвите на домашно насилие и др.;
- Feeding America - най-голямата организация на страната срещу глада;
- фондация "Hôpitaux de Paris - Hôpitaux de France", чиято мисия е да подобри условията на здравните работници и пациенти в болниците във Франция;
- Фонда за солидарност на Световната здравна организация срещу COVID-19, който се грижи здравните работници на първа линия да са екипирани с основни защитни облекла, пациентите да получават подходящата грижа и работи за създаването на ваксини, тестове и ускорено лечение.

David Guetta освети тюркоазените води на Biscayne Bay с концерта си пред 8000 местни жители, които танцуваха по балконите си. Пред 62-метровия басейн в Icon Brickell в Маями, знаменитият френски артист пуска хитова музика в рамките на час и половина. Сетът му вече е гледан над 25 милиона пъти. Събитието събра над 750 000 долара, от които 300 000 са личен принос от диджея.

Второто издание на "United At Home" на David Guetta стартира 2:00 ч. през нощта в неделя, 31-и май, българско време.

Коментари