1 милиард стрийма за по-малко от седмица за албума на Тейлър Суифт 26 април, 2024

Новият албум на Тейлър Суифт, "The Tortured Poets Department", стана първият в историята на Spotify, който надхвърля 1 милиард стрийма за една седмица. От платформата уточниха, че рекордът е поставен само за 5 дни. 

Албумът на звездата е 11-ти в дискографията ѝ и беше издаден в петък, 19 април. В съдържанието има 16 песни, а водещият сингъл е “Fortnight” с участието на Post Malone. Около два часа след премиерата, Суифт на практика удвои траклиста, като пусна още 15 допълнителни песни като част от антологична разширена версия.

Оттогава "Tortured Poets" е събрал над 1 милион слушания на въпросните 31 песни в Spotify

Постижението е поредното, което новият албум на Суифт реализира в рамките на само няколко дни. Часове след появата си колекцията се превърна в най-стриймваната в платформата за един ден с над 300 милиона слушания, натрупани в първите 24 часа. “Fortnight” пък постави рекорд за най-стриймваната песен за един ден.

Подобни рекорди "Tortured Poets" постави и друга музикална платформа - Apple Music. Освен това, само за 4 дни бяха продадени 800 000 издания на албума на плоча, с което той подобри рекорда за продажби на винил за седмица в съвременната музикална история, поставен отново от Суифт - нейният презаписан албум "1989 (Taylor’s Version)" беше продаден в 693 000 копия на плоча през първата седмица на пазара. 

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини