Радио Витоша

webcam

Новини

Излязоха резултатите от второто касиране след 7 клас

Излязоха резултатите от второто касиране след 7 клас

Дата: 04.07.2016 Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион
Image

Резултатите от второто класиране за професионални и профилирани училища след 7 клас са готови и могат да се проверят на сайта: http://7klas.mon.bg, съобщават от пресцентъра на образователното министерство.

Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер на служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит.

Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 05.07. до 07.07.2016 г. На 08.07.2016 г. ще бъдат обявени свободните места в професионалните и профилираните гимназии.

Ако ученик желае да участва в третото класиране, трябва да изтегли документите си и да подаде ново заявление в училищата гнезда за оставащите свободни места. Срокът за подаване на заявленията е от 11.07. до 13.07. т.г. включително.

Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 15.07. 2016 г.

Коментари