Holiday Heroes доставиха 5360 празнични пакета за Великден 03 април, 2018

Два пъти годишно Holiday Heroes обединяват малки и големи добротворци в името на това хиляди семейства в нужда да посрещнат светлите християнски празници с пълна празнична трапеза. Този Великден се превърна в дванадесетата успешна кампания на Празничните герои.

След поредица от атрактивни събития и инициативи, и десетки корпоративни и индивидуални дарители на каузата, Holiday Heroes се заеха да опаковат събраните продукти в празнични пакети. На слънчевите празници Лазаровден и Цветница героите се събраха в склада на К&M, за да започнат от ранни зори грижливо да подреждат продукти от основна необходимост за нуждаещите се семейства – варива, ориз, брашно, олио, консерви, шоколадови изделия, колбаси, кори за баница, лютеница и разбира се – козунак.

В разноса на празнични пакети до домовете на семейства в нужда се включиха десетки доброволци. Сред тях бяха и чаровните певици Йоанна Драгнева и Мария Грънчарова. Освен че са приятелки в живота, двете се превърнаха и в празнични герои за семейството на Иванка. Тя живее заедно със съпруга си и 35-годишната си дъщеря, която има тумор в мозъка. Вследствие на заболяването и тежка операция за отстраняване на част от тумора младата жена е с първа група инвалидност. Пенсиите на родителите не са достатъчни за скъпите животоподдържащи лекарства на детето им, чиято най-голяма страст е рисуването.

Сред доброволците, които доставиха празнични пакети, бяха водещата на любимото сутрешно радио предаване „Тройка на разсъмване“ Милена Златкова и очарователната Мис Свят България 2016 Галина Михайлова. В неделния ден двете посетиха няколко адреса на семейства в София. Сред домакинствата, където оставиха празничен пакет, беше и домът на Пенка. Тя отглежда сама 8-годишния си син и дълго време е била без работа, за да се грижи за детето си. През втора поредна кампания Галина доставя пакет в дома ѝ. Този път обаче Пенка зарадва празничните герои с новината, че скоро предстои положението ѝ да се подобри. Дори планира през следващата кампания да се включи в Holiday Heroes, но от другата страна. „Понякога човек изпада в ситуация, в която се нуждае от помощ. И при нас беше така, но мисля, че за коледната ви кампания ще можем да си позволим да се включим отново, този път от другата страна“, с усмивка и надежда сподели Пенка. „Мисля, че със сина ми ще можем да дойдем в склада, за да бъдем доброволци и да опаковаме пакети.

Теди Кацарова също стана част от кампанията за поредна година. Чаровната изпълнителка е сред първите добротворци на Празничните герои и винаги е помагала на каузата. Този път тя достави празничен пакет чак в Сливен, където заедно с талантливия музикант Живко Василев, изненадаха 4-ри членното семейството на Валентина. Съпругът и е безработен, а имат две чудесни деца, за които се грижат.

  СПОДЕЛИ

Новини

Поли Генова представя на живо „Magical“ на „По-добрата Коледа“ преди 2 месеца

Вижте коя е любимата песен на Марая Кери преди 3 месеца

Miley Cyrus представя осмия си студиен албум "Endless Summer Vacation" преди 11 месеца

Втора песен на Риана, вдъхновена от Black Panther преди 15 месеца

114 години независима България! преди 16 месеца

Дженифър Кулидж влязла в болница заради тен преди 17 месеца

Марая Кери била увлечена по грънджа преди 17 месеца

Брад Пит с изложба на скулптури преди 17 месеца

"Домът на дракона" като стимул за туризъм преди 17 месеца

Джулия Робъртс била самотна на снимките на "Билет за рая" преди 17 месеца

Apple показа новите телефони и часовници преди 17 месеца

The Weeknd възобновява турнето си преди 17 месеца

Джейсън Момоа с драстично нова визия преди 17 месеца

Джъстин Бийбър отменя турнето си "Justice Tour" преди 17 месеца

Еминем е на крачка от кариерен "Голям шлем" преди 17 месеца