Благотворителната акция на „Повече българчета за България” и радио Витоша съчета красивото с доброто на "Арена на красотата" 2018-10-08 11:43:00

През последните дни успяхме да докажем фразата „Красотата ще спаси света”. На изложението, което за 21-ви път се провежда в София - „Арена на красотата”, радио Витоша с Милена от „Тройка на разсъмване” разположихме един по-различен щанд, който преливаше от таланта на учениците от 143 СУ „Георги Бенковски”. Те дариха над 40 картини за благотворителната изложба в помощ на „Повече българчета за България”. Към инициативата се включиха и много изложители.

Средствата, които събрахме са 1320 лева, те ще бъдат прехвълени към Националната асоциация на деца и млади хора с диабет, за да послужат за закупуване на тест ленти за измерване на кръвна захар. Изследвахме на място над 150 човека за нивото им на кръвна захар и раздавахме и информационни брошури предоставени ни от списание „Кенгуру” и IVENTAS, които от години подкрепят кампаниите ни.

Статистиката показва, че над половин милион българи живеят с диабет, а 90% от болните с диабет тип 2, страдат от затлъстяване. Следващите стъпки на кампанията „Повече българчета за България” са насочени към деца с установен диабет и закупуване на специални сензорни устройства, които показват моментното състояние на детето.

Ако имате интересна идея, с която желаете да се включите в кампанията „Повече българчета за България”, пишете ни на troika@radiovitosha.com.

  СПОДЕЛИ

Новини