Радио Витоша

webcam

Новини

Здравният министър пак отвори пазарите

Здравният министър пак отвори пазарите

Дата: 15.04.2020 Според поредната нова заповед кооперативните пазари и цветните борси няма да работят само от Разпети петък до Великден, включително
Image
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването отмени забраната за работа на кооперативните пазари и цветните борси в страната като единствените дни, в които търговците трябва да приберат сергиите си са в дните от Разпети петък до Великден включително.

Новата заповед на Кирил Ананиев идва, след като търговците и властите са създали добра организация за стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси. Заповедта разрешава функционирането на пазарите и на Велики четвъртък - 16-ти април.

"Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-и до 19-и април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки", пише в министерската заповед.

Коментари