Холивуд в очакване на Оскарите 25 април, 2021

Тази вечер в Лос Анджелис ще бъдат връчени най-престижните награди в света на киното - „Оскар“ на  Академията за филмови изкуства и науки.

Българската актриса Мария Бакалова е номинирана за златната статуетка за ролята на Тутар в „Борат 2“. За ролята тя вече беше отличена с награда Изборът на критиците.

Тазгодишните награди определено ще се отличават от церемониите досега. Червеният килим ще бъде доста "по-скромен", а всеки от номинираните ще може да заведе само един гост на церемонията.

Номинираните ще влизат в Union Station категория по категория. Това е една от най-обичаните сгради в Лос Анджелис, построена в стил ар деко и послужила за декор в множество филмови продукции, включително „Блейд рънър" и „Пърл Харбър".

Изпълненията на живо в шоуто ще са от Dolby Theatre в Холивуд, където беше церемонията предишните години.

Това, което ще се случи на церемонията на 25 април, няма да прилича на нищо, което е правено преди, обяви преди дни режисьорът Стивън Содърбърг, който е един от тримата продуценти на събитието. Те обещават преобразяване на филмовото събитие, като маските против коронавирус ще играят важна роля в историята.

За да подготвят събитието, продуцентите са се консултирали с епидемиолози, с които Содърбърг е работил преди 10 години при създаването на филма „Заразяване". В него опасен вирус поразява целия свят подобно на коронавируса в момента.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини