Богатите в света на хазарта 04 май, 2021

Хазартът съществува от векове и през годините той се развива значително превръщайки се в една от най-печелившите съвременни индустрии. Не е тайна, че дори и да има играчи спечелили джакпоти за милиони, основно богатите са тези, които притежават хазартен бизнес.

През годината на ограничения и пандемия, това е индустрията, която не само не пострада, но и се разви привличайки милиони клиенти. Кои са основните играчи, които притежават милиарди:

  1. Шелдън Аделсън – притежаващия около 35 милиарда долара според списание „Форбс“, магнат на казината, за съжаление почина в началото на тази година. Той е известен като поддръжник на бившия американски президент Доналд Тръмп и на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Създател на Лас Вегас Сандс (Las Vegas Sands), група притежаваща множество казина някои от които в Макао и Сингапур, е починал от рак. Групата Лас Вегас Сандс притежава също и луксозни хотели. Шелдън Аделсън започва бизнеса си на 12 години, когато взема назаем от чичо си 200 долара, за да продава вестници в Бостън. Няколко години по-късно той взема отново заем от чичо си в размер на 10 000 долара, които инвестира в автомати за бонбони. Капиталите му растат, когато започва да се занимава с бизнес с чартъри, а през 1989 година влиза в бизнеса с казина. 

  2. Луи Че Ву и неговата фамилия притежават около 29,6 милиарда долара и се господин Че Ву се счита за един от най-богатите хора в Азия. На 91 години Луи Че Ву продължава да работи всеки ден, половината от приходите му са от казината, които притежава и в комбинация с другите му успешни бизнеси, той е най-богатия човек в Хонг Конг. Като човек притежаващ милиарди, той не е чужд на дарителските каузи и през годините е дарил милиони предимно в сферата на медицина и образование.

  3. Йохан Граф – австрийският милиардер притежава богатство оценявано на около 7,2 милиарда долара. Той притежава Novomatic Group която притежава казина в различни точки на света, продава слот машини и видео покер игри и настолни електронни игри. Отгледан от баба си и дядо си, в апартамент без вода, започнал като месар, той е пример как успешно да използваме възможностите и шансовете в живота. Той започва да внася слот машини в Австрия, купувайки ги в САЩ. След това става представител на британска компания, продаваща такива машини. През 1980 той започва развитието на  Novomatic Group, която бързо се превръща в печеливша компания, оперираща в Австрия, след това Швейцария и достигайки до Източна Европа, веднага след падането на „желязната завеса“. 74 годишният милиардер е разведен и баща на три деца.
  4. Марк Шейнберг – израелско-канадски бизнесмен и инвеститор, състоянието му се оценява на 4,9 милиарда долара. Той е сред основателите на компанията Poker Stars, която през 2014 продава за 4,9 милиарда долара. Не е женен и живее на остров Ман, който е една от офшорните зони. Във връзка с пандемията от корона вируса, той и семейството му основават фонд за помощ в борбата с вируса, като отделя 50 милиона долара.

  5. Денис Коутс – жената, която притежава около 12,2 милиарда долара, съосновател и изпълнителен директор на Bet365 Group Ltd.. През 2019 тя получава рекордна за изпълнителен директор заплата в размер на 323 милиона паунда, което се равнява на около 422 милиона щатски долара. Г-жа Коутс е завършила приложение на статистическите методи в икономиката и има най-високата образователна степен по иконометрия от университета в Шефилд, Великобритания. Семейството й притежава футболния клуб Стоук Сити, където шеф е нейния баща Питър Коутс. Първоначално тя се е обучавала за счетоводител и е работила в пунктовете за залози на нейния баща. През 2000 година тя стартира и компанията Bet365, като увеличаването на популярността спомага за много успешното развитие. Тъй като при стартирането на компанията, тя не е успяла да получи пари от фонд за рискови инвестиции, финансирането е дошло от семейството й и кредит от британска банка. Залагайки всичко на старта на начинанието, Денис Коутс се определя в тази ситуация, като „най-краен комарджия“. Фактите обаче днес сочат, че залогът е бил добре премерен.

"Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини