The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Радио Витоша

webcam

Новини

Спецсъдът осъди Десислава Иванчева на 20 години затвор

Спецсъдът осъди Десислава Иванчева на 20 години затвор

Дата: 15.04.2019 Това реши състав на Специализирания наказателен съд с председател Иво Хинов ден след като изслуша финалните пледоарии по делото.
Image

Бившият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева бе призната за виновна на първа инстанция и осъдена на 20 години затвор, 10 хил. лв. глоба, конфискация на част от имуществото и забрана да заема публична ръководна длъжност за срок от 20 г. Заместникът й Биляна Петрова също получи присъда - 15 г. затвор, 15 хил. лв. глоба и забрана за 15 г. да заема публична длъжност и конфискация на имущество. Петко Дюлгеров е осъден на 12 г. затвор, 12 хил. лв. глоба и конфискация на имущество.

Това реши състав на Специализирания наказателен съд с председател Иво Хинов ден след като изслуша финалните пледоарии по делото. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

В неделя прокуратурата поиска ефективни присъди и наказания между 10 и 30 г. затвор, както и конфискация на цялото имущество за отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, обвинен като посредник в предаването на подкуп.

Коментари