Радио Витоша

webcam

Новини

Замразяват минималната заплата, майчинските и детските

Замразяват минималната заплата, майчинските и детските

Дата: 09.04.2016 Възможно е през следващите години – при повече или съответно по-малки приходи в бюджета, някои от компонентите да се променят.
Image

Mайчинските, детските и минималната заплата – замразени за следващите три години, но за сметка на това осигуровките ще се увеличават.

Това предвиждат финансовите планове на държавата. Минималната заплата през следващите три години ще е 460 лева.

Максималният осигурителен доход също ще е без промяна - 2600 лева. В прогнозата на кабинета има и важна информация за родителите. Майчинските за втората година остават 340 лева.

И детските – за едно, две и три деца също ще са без промяна. Това важи и за еднократните помощи при бременност и раждане.

Замразени ще са и парите за деца с увреждания. На познатото ниво остава и данъкът добавена стойност – 20%, както и данъкът върху доходите на физически лица – 10%. За тях кабинетът не планира увеличени в следващите 3 години.

През следващите две години осигуровките ще нараснат с по 1%. През 2019-a пък максималната пенсия ще започне да расте и ще достигне 1040 лева. Това са само прогнози.

Възможно е през следващите години – при повече или съответно по-малки приходи в бюджета, някои от компонентите да се променят.

Коментари