Радио Витоша

webcam

Новини

Военните музеи са със свободен вход днес

Военните музеи са със свободен вход днес

Дата: 06.05.2016 Вратите на музея в София ще са отворени от 10.00 до 18.00 ч, като могат да се разгледат постоянната експозиция
Image

Националният военноисторически музей (НВИМ) и неговите филиали Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба – 1444 г. във Варна и Музея на авиацията в Крумово обявяват свободен вход днес, по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май.

Вратите на музея в София ще са отворени от 10.00 до 18.00 ч, като могат да се разгледат постоянната експозиция, както и временните изложби "Идоли или идеали", посветена на Априлското въстание и "Войната, в която не можехме да не участваме", която проследява българското участие във Втората световна война на фона на международните събития.

В традиционната атракция "Експонатите оживяват" тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и до отделението за управление на самоходна минохвъргачка "Тунджа".

Гостите на музея ще могат да опитат боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия. За празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.

Коментари