Радио Витоша

webcam

Новини

Съдят Justin Bieber за плагиатство

Съдят Justin Bieber за плагиатство

Дата: 28.05.2016 Инди-поп певица претендира за авторство на част от хита му "Sorry"
Image

Инди-поп певицата White Hinterland съди Justin Bieber за плагиатство в една от хитовите му песни от новия албум "Purpose", издаден в края на 2015-а година. Става дума за парчето "Sorry".

Hinterland изтъква, че специфичния вокален риф в припева е заимстван от песента й „Ring the Bell” издадена през 2014-а година и смята, че е честно да получи „сериозен” дял от печалбите на „Sorry”. „Обикновеният слушател лесно ще разпознае частта и приликата между песните”, гласи съдебният иск, внесен във федерален съд в Нашвил, щата Тенеси.

В обвинението се посочва също, че продуцентите на Bieber директно са взели откъса от „Ring the Bell” и са го променили и използвали без позволението на авторката. Тя неколкократно се е опитала да се свърже с представители на канадския поп певец, но никой не й е обърнал внимание.

Обвиняеми по делото са също авторите на музиката на „Sorry”, сред които е известният продуцент и създател на електронна музика Skrillex. 

Днес в Туитър Skrillex отрече обвиненията в кражба на интелектуална собственост с думите "SORRY but we didn't steal this" ("Съжалявам, но не сме откраднали това"). Публикацията е придружена от видео, в което се вижда как музикалните създатели са работили върху вокалния хук на "Sorry", за който певицата претендира. 

снимка: БГНЕС

 

 

Коментари