Радио Витоша

webcam

Новини

Масово съдебни искова в САЩ срещу VW

Масово съдебни искова в САЩ срещу VW

Дата: 23.09.2015 "Фолксваген" бе уличен в САЩ, че използва софтуер, който позволява да се мами контрола за вредни емисии на негови модели автомобили
Image

За няколко дни в САЩ са заведени над 25 групови съдебни иска срещу германския концерн "Фолксваген", уличен от властите в използването на софтуер, който позволява да се заобиколят строгите екологични норми. Първите претенции към компанията от страна на собственици са предявени часове след като на 18 септември федералната Агенция по опазване на околната среда обяви, че 482 000 леки коли "Фолксваген" и "Ауди", произведени между 2009 и 2015 г. и продадени в САЩ, трябва да бъдат изтеглени.

"Фолксваген" бе уличен в САЩ, че използва софтуер, който позволява да се мами контрола за вредни емисии на негови модели автомобили. Това може да му струва солена глоба, както и големи загуби заради спада на акциите на борсата. В понеделник акциите на "Фолксваген" паднаха със 17%. Аферата бе разкрита миналия петък, като финансовите последствия за компанията не могат да бъдат все още изчислени. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00