Радио Витоша

webcam

Новини

Малта спечели Детска Евровизия 2015

Малта спечели Детска Евровизия 2015

Дата: 22.11.2015 Участниците от България Габи и Иван се класираха на девето място
Image

След оспорвана надпревара между Армения и Малта победител в тазгодишното издание на "Детска Евровизия" стана Дестини Чукуниере от Малта.

Песента й “Not My Soul” спечели първото място, като събра 185 точки, предаде БНТ. 

България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия, който се проведе в “Арена Армеец”. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място в Малта, а победителят – Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс пред 2015 г. 

Това е най-голямата Детска Евровизия, организирана досега. Спектакълът в „Арена Армеец” беше отразен с повече от 400 движещи се светлини, LED стени и техника, която идва за пръв път в страната ни.

Близо 8 хиляди зрители, над 80 журналисти от чужди медии, развълнувани участници, невероятни ефекти и страхотна атмосфера изпълниха столичната зала. 

 „Цветът на надеждата” е българската песен, с която Габриела Йорданова и Иван Стоянов представиха страната ни на финала на “Детска Евровизия 2015″. Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи.

 „Discover” e химнът на Детската Евровизия. Песента беше представена за първи път от Крисия пред храм-паметника “Александър Невски” през септември, а при пристигането си в България всички участници в конкурса записаха изпълнението на песента в БНР. Автори на музиката на “Discover” са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьора на шоуто на Детската Евровизия – Гордан Бонело –2015. Текстът е дело на Мат Мушу, който написа и общата песен за миналогодишното издание на конкурса. 

Коментари