Радио Витоша

webcam

Новини

ГЕРБ печели още 11 области на балотажа

ГЕРБ печели още 11 области на балотажа

Дата: 02.11.2015 На втори тур ГЕРБ печели изборите в 11 района в София, Реформаторския блок – в 4
Image

Кандидатите на ГЕРБ печелят местния вот на балотажа в единайсет от областните градове. В два кметове стават представители на Реформаторския блок, БСП остана без кмет в областен център. В Пловдив при обработени 100 процента от секционните протоколи кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев печели с 1500 гласа повече от кандидата на Патриотичния фронт Славчо Атанасов.

Във Видин Огнян Ценков от ГЕРБ печели поста с 54,8 процента срещу конкурентката му Росица Кирова, подкрепена от коалиция, в която е и ВМРО. В Шумен кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов печели убедително със 63,96 процента срещу конкурента си от БСП Иван Иванов.

Новият кмет на Хасково е кандидатът на ГЕРБ - Добри Беливанов, който печели надпреварата с досегашния Георги Иванов. Беливанов е получил 73,95%. Кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев в Сливен води с 53.58 процента. В Търговище за кмет беше избран Дарин Димитров издигнат от ГЕРБ, който печели вота с 75,86%. В Перник Вяра Церовска от ГЕРБ печели изборите с 59.69%.

В Плевен новият кмет е кандидатът на Реформаторския блок Георг Спартански. В Пазарджик независимият Тодор Попов спечели трети мандат с 58,24%. В Силистра победата печели кандидатът на ГЕРБ д-р Юлиян Найденов.

На втори тур ГЕРБ печели изборите в 11 района в София, Реформаторския блок – в 4. ГЕРБ ще управлява районите "Изгрев", "Илинден", "Искър", "Красна поляна", "Лозенец", "Младост", "Нови Искър", "Сердика", "Слатина", "Студентски" и "Триадица", а Реформаторският блок - "Витоша", "Красно село", "Оборище" и "Средец". Район "Кремиковци" ще се управлява от независим кандидат - Ивайло Панев. 

 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00