Радио Витоша

webcam

Новини

Заведенията в Пловдив ще работят до 23.00 часа

Заведенията в Пловдив ще работят до 23.00 часа

Дата: 03.11.2020 Такова ограничение трябва да бъде въведено от днес и това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия
Image
Снимка: unsplash.com

Областният управител в Пловдив Дани Каназирева заяви пред журналисти, че ще свика извънредно заседание на областния медицински щаб и ще предложи работното време на ресторантите в областта да бъде намалено до 23,00 часа, както и да бъде намалена музиката до 85 децибела.

По думите й такова ограничение трябва да бъде въведено от днес и това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт, каза още областният управител.

Каназирева припомни, че при последната проверка в петък и събота, на която лично присъства, нарушения не е имало и изрази съжаление, че два дни по-късно получава сигнал, че при парти заповедта е била нарушена.

Според нея РЗИ или БАБХ би трябвало да наложат глоба на заведението, като тепърва ще се изяснява каква трябва да бъде тя. Тя призова кметовете на общини да се включат в проверките с наличните си ресурси.

Коментари