Радио Витоша

webcam

Новини

Започна подаването на заявления за прием в първи клас в Пловдив

Започна подаването на заявления за прием в първи клас в Пловдив

Дата: 27.04.2020 Важно е да се подава само едно заявление (по интернет или на хартиен носител)
Image
Снимка: priem.plovdiv.bg

От днес започва подаването по електронен път на заявления за кандидатстване за прием на ученици в първи клас в общинските училища на Пловдив. Важно е родителите е да подават вярна и точна информация за адресната регистрация на бъдещите първокласници и другите деца в семейството, тъй като при вписани неверни данни след класирането детето няма да бъде записано и ще участва в следващо класиране за останали свободни места.

От общината успокояват родителите, че има достатъчно свободни места и дори значително повече от децата, които се очаква да бъдат записани в първи клас за учебната 2020/2021 година.

Родителите на децата, родени през 2013 година, които подлежат на задължителен прием в първи клас, могат да се регистрират и да подадат заявления за участие в първото класиране за своите деца онлайн.

Първото класиране е на 3-и юни, а заявления чрез електронната система се подават до 1-и юни. Има и възможност за подаване на заявление на хартиен носител, но това трябва да стане до 29-и май в училището, което им е първо желание.

Важно е да се подава само едно заявление (по интернет или на хартиен носител) - системата няма да позволи въвеждане на второ заявление за едно дете.

Коментари