Радио Витоша

webcam

Новини

Пътуването ни прави по-щастливи

Пътуването ни прави по-щастливи

Дата: 06.01.2021 Участниците в проучването, които редовно пътуват на повече от сто и петдесет километра от дома си, са с около 7 процента по-щастливи
Image
Снимка: pexels.com

Изследване на специалист от университета на щата Вашингтон, публикувано в списание "Туристически анализи", сочи, че хората, които пътуват редовно, са по-щастливи от хората, които изобщо не пътуват.

Бамбу Чън, преподавател в училището по туристически мениджмънт в университета провел изследване, за да установи защо някои хора пътуват по-често от други и дали пътуванията и опитът като туристи влияе върху щастието и благосъстоянието.

Резултатите от изследването му сочат, че хората, които обръщат повече внимание на туристическа информация и често обсъждат плановете си за пътуване с приятели по-често и редовно ходят на ваканции от хората, които не мислят постоянно за следващото си пътешествие.

Участниците в проучването, които редовно пътуват на повече от сто и петдесет километра от дома си, са с около 7 процента по-щастливи от хората, които рядко или изобщо не се отдалечават от домовете си.

Коментари