Радио Витоша

webcam

Новини

Пускат движението по софийския бул. "България"

Пускат движението по софийския бул. "България"

Дата: 12.09.2020 Продължава работата по обновяване на тротоарите и обособяване на велоалея
Image
Снимка: Монитор

Движението по обновения участък на столичния бул. "България" от бул. "Тодор Каблешков" до Околовръстен път в посока център, се възстановява днес.

Това лято бяха изцяло рехабилитирани и обновени в двете посоки участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока кв. Бояна и от Околовръстен път до моста на р.Боянска /ул.“Даскал Стоян Попандреев“/. Извършен е и ремонт на надлеза над ул.“Васил Стефанов“. Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа с цел здравина на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка.

Продължава работата по обновяване на тротоарите и обособяване на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстния път, което се предвижда да се направи през следващия строителен сезон.

След отварянето на движението по бул.“България“ ще започне изграждане на канализация по ул.“Боянски водопад“, която ще бъде затворена за пътни превозни средства. Изграждането на канализацията е част от разширението на бул.“Тодор Каблешков“, което се изпълнява в момента до ул.“Деян Белишки“.

За осигуряване на входно-изходните връзки с кв.“Манастирски ливади – изток“ освен през ул.“Златните мостове“, която е отворена от 5 септември, се осигурява връзка и през ул.“Костенски водопад“ към бул.“Тодор Каблешков“, а също така и от ул.“Флора“ и ул.“Васил Стефанов“ към бул.“България“. Отваря се и южното платно на бул.“Тодор Каблешков“ при кръстовището с бул.“България“.

Изграждането на бул.“Тодор Каблешков“ е ключово за изпълнението на третия градски ринг. С него се изпълняват изцяло нови канализация, водопровод, улично осветление и пътна конструкция. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул.“България“.

В момента се работи по проекта за продължението на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до ул. „Емилиян Станев“, с изграждането на което ще завърши работата по участъка от третия градски ринг до бул. „Черни връх“.

Коментари