Радио Витоша

webcam

Новини

Противопоставяме се на манипулативните тези на Божков , казват от Нова Броудкастинг Груп

Противопоставяме се на манипулативните тези на Божков , казват от Нова Броудкастинг Груп

Дата: 18.05.2020 Компанията изрази позиция заради извадките от договорите им с дружествата му
Image
Снимка: noava.bg

Манипулативно и тенденциозно подбрани, представляващи грубо нарушение на действащото законодателство за защита на конкуренцията и личните данни. Така определят от Нова Броудкастинг Груп ЕООД изнесените извадки от търговските договори с дружествата „Национална Лотария“ и „Ню Геймс“

От там посочват, че рекламните взаимоотношения на Нова Броудкастинг Груп и „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“ започват от 16/07/2012 г.

През целия период до 2018 г., рекламодателите постоянно увеличават рекламните си бюджети като следствие от ръста на техния бизнес и доволни от ефекта от телевизионните рекламни форми. От Нова подчертават, че през някои от годините рекламните бюджети на „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“ са по-високи от тези в последния договор, а срокът на този договор гарантира на рекламодателя фиксирана цена, а не постоянно й увеличение.

От нова Броудкастинг Груп отбелязват, че избирателно подадената информация не отчита увеличаването на рекламните форми за „Национална Лотария“ / „Ню Геймс“, излъчвани в най-гледаното време и на преференциални цени.

От компанията напомнят, че през 2018 г. Нова Броудкастинг Груп е отразила обективно обществения дебат по предлаганите промени в Закона за хазарта и не е заела позиция в полза на рекламодателя. "Това стана причина Васил Божков едностранно да оттегли рекламата на „Национална Лотария“ и „Ню Геймс“, както призна и самият Божков в свое интервю от януари 2020 г."

Коментари