Радио Витоша

webcam

Новини

Проливният дъжд в София не отказа протестиращите

Проливният дъжд в София не отказа протестиращите

Дата: 09.08.2020 Барикадите на трите кръстовища остават
Image
Снимка: БГНЕС

Остават блокадите на трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта". Няма промяна в исканията на протестиращите - те са за оставка на премиера и главния прокурор.

Проливният дъжд в София не повлия на недоволството и хората останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Те ги пазиха и от евентуална акция по премахването им, след заявеното намерение на полицията да премахне барикадите и да възстанови нормалния трафик в града. Жени носиха надписи "Аз съм жив щит" в отговор на изявлението от събота на СДВР, че не са се опитали да отстранят палатковите лагери в петък вечерта, защото сред хората в тях имало много жени и това ограничавало възможностите за използване на сила при необходимост.

Няма проблеми с трафика в София, което е обичайно за почивните дни. Заради барикадите обаче някои линии на градския транспорт се движа по променени маршрути.

31-вият ден на демонстрации премина без напрежение и инциденти. За първи път полицейското присъствие не беше толкова засилено.

Протести в столицата и други градове на страната се очакват и днес.

Коментари