Пенсионери и Пеевски продължават да даряват за болниците в страната 11 април, 2020

Продължават даренията от фирми, бизнесмени, политици, а примерът на баба Надие от Исперих повлече крак и след нея още пенсионери дариха целите си пенсии на болници в страната в подкрепа на борбата с коронавируса.

Силата на щедростта демонстрираха 81-годишният дядо Вълослав от врачанско село, дарил пенсията си на видинската болница, последван от връстника си от сливен - дядо Възкресий, който пък дари пенсията си на МБАЛ-Сливен.

Вълната на съпричастност, която демонстрират най-уязвимите от заразата и най-бедните, бе продължена и от 73-годишната Дафина Каракушева от град Лъки, която пък пожела да внесе като подарък пенсията си в размер на 214 лева по сметката на "Александровска болница". Своята благодарност към невероятния жест изказа директорът на лечебното заведение проф. Костадин Ангелов.

През тази седмица даренията към екипа на "Пирогов" продължават. 
Получени са нови над 260 000 лв парични дарения. Освен тях - един респиратор, лични предпазни средства, цветя за екипа в навечерието на Цветница.
А междувременно депутатът Делян Пеевски не спира да дарява всеки ден - средства за медици и апаратура и консумативи за лечебните заведения. С днешна дата той осигури безвъзмездно 44 респиратора за лечебни заведения в страната, сред които болниците в Разлог, Благоевград, Ямбол, Видин и други. 10 респиратора дари Пеевски и на ВМА и "Пирогов". Даренията на депутата от ДПС надхвърлиха 3 млн. лв.

Дарението на Камарата на строителите е за над 1,1 млн. лв., онлайн магазинът "Емаг" предостави 92 000 защитни маски на медиците във ВМА, а горските служители на Юогазападното горско предприятие събраха от лични средства 50 хил. лв.

Хранителни продукти за над 132 000 лв. дарява на нуждаещи се фирмата "Ууудс Фуудс". Те ще бъдат разпределени между Община Бургас, Българска Хранителна Банка, "Верният настойник " и БЧК.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини