Радио Витоша

webcam

Новини

Отварят парковете за родители с малки деца

Отварят парковете за родители с малки деца

Дата: 26.04.2020 Възобновяват и инвитро процедурите
Image
Снимка: БГНЕС

Парковете в страната постепенно ще бъдат отворени. В Южния парк днес са столичния кмет Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, където се провежда учебна тренировка как да се организира движението.

"Ще се вземе решение в парковете в София да могат да се разхождат родители с малки деца. Това е много сериозна организация, ангажирани са близо 200 човека", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Предложението на Столичната община е родители с малки деца да посещават парковете между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни.

Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат. Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

"Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед", подчерта тя.

Инвитро процедурите ще също бъдат възобновени. Решението е взето след съвещание с Националния оперативен щаб и здравния министър Кирил Ананиев.

Коментари