Кои са най-големите фаворити в Шампионска лига през сезон 2020/21? 01 Февруари, 2021

Остават около две седмици до подновяването на турнира Шампионска лига, като в средата на февруари ще започнат 1/8-финалите в турнира. Вече всеки говори кои са големите фаворити в Шампионска лига през сезон 2020/21. Лесно може да си направим изводи за това, когато отворим даден букмейкър и погледнем коефициентите за краен победител в надпреварата. Веднага ще забележим, че три отбора са големите фаворити в Шампионска лига през тази кампания – актуалният носител на трофея Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Ливърпул. Добри шансове за спечелването на турнира имат още отборите на ПСЖ и Ювентус, докато испанските грандове Реал Мадрид и Барселона са по-назад в списъка с фаворити в състезанието преди старта на 1/8-финалите.

 

Топ фаворитът в Шампионска лига е Байерн Мюнхен. Баварците ще се стремят да защитят трофея си и да станат вторият отбор след Реал Мадрид, който печели Шампионска лига в две поредни години. Байерн ще се изправи срещу Лацио на 1/8-финалите в надпреварата, като се очаква да елиминира сравнително лесно римските „орли“. Лацио бе в доста лека група и завърши на второто място, докато Байерн Мюнхен спечели своята група, която включваше и силния отбор на Атлетико Мадрид. Единствено при визитата си в испанската столица, баварците загубиха точки, след като двубоят завърши наравно. В останалите пет срещи, тимът на Ханзи Флик записа убедителни победи и не остави шансове на конкуренцията. Предстои да видим дали Байерн ще се разправи с Лацио или пък ще се получат два оспорвани мача между отборите на 1/8-финалите.

 

Шампионът на Англия – Ливърпул, е сред големите фаворити в Шампионска лига. В последните години „червените“ са сред претендентите за спечелването на състезанието. Те триумфираха в турнира през сезон 2018/19, когато на финала победиха Тотнъм. През миналия сезон обаче Ливърпул отпадна още на 1/8-финалната фаза, след като загуби от Атлетико Мадрид. Сега на пътя на мърсисайдци се изправя коравият отбор на РБ Лайпциг. Немският клуб продължи на 1/8-финалите, въпреки че беше в тежка група с ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Истанбул ББ. РБ Лайпциг прави добро представяне и в Бундеслигата, така че ще създаде проблеми на Ливърпул. Отборът на Юрген Клоп надали ще подцени своя опонент и ще играе на 100% в двете срещи. Първият мач ще се проведе в Германия, като букмейкърите дават предимство на Ливърпул и очакват техен успех на стадион „Ред Бул Арена“.

 

Другият от големите фаворити в Шампионска лига – Манчестър Сити, ще се изправи срещу Борусия Мьонхенгладбах на старта на директните елиминации. За немския отбор достигането до тази фаза на турнира е голям успех. Борусия беше в една група с отборите на Реал Мадрид, Интер и Шахтьор Донецк, така че вече е постигнал максимума в турнира. Почти никой от специалистите не очаква в 1/8-финалните мачове в Шампионска лига отборът на Борусия Мьонхенгладбах да победи Манчестър Сити. Английският гранд беше безупречен в груповата фаза и е сред топ претендентите за спечелването на трофея в ШЛ през този сезон. Ман Сити впечатлява и с представянето си във Висшата лига на Англия от началото на 2021 година, така че не би трябвало да има трудности да елиминира Борусия Мьонхенгладбах.

"Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини