Радио Витоша

webcam

Новини

Козметична компания премахва думите „бял” и „светъл”

Козметична компания премахва думите „бял” и „светъл”

Дата: 27.06.2020 Американската компания Johnson & Johnson изцяло прекрати продажбата на кремове за изсветляване на кожата в страните от Азия и Близкия изток.
Image

Френската компания L'Oreal ще премахне от описанието на козметиката си за кожата думите „бяла” и „светла”.

„L'Oreal Group разбира оправданата обезпокоеност заради думите, използвани за описание на продукцията за изравняването на тона на кожата, и взе решение да премахне думите бял/избелващ и светъл/изсветляващ от своята продукция”, гласи заявлението на компанията.

По-рано аналогично решение взе компания Unilever. А американската компания Johnson & Johnson изцяло прекрати продажбата на кремове за изсветляване на кожата в страните от Азия и Близкия изток.

По-рано на фона на протестите на движения Black Lives Matter компанията Quaker Oats, чийто собственик е PepsiCo, заяви за решението си да промени наименованието и външния вид на продукта си „Леля Джевайва” , използван при тестените изделия и кленовия сироп.  

Компанията призна, че произходът на наименованието е „базирано на расистки стереотип” и обеща да промени бранда в стремежа си към расово равенство.

Коментари