Радио Витоша

webcam

Новини

Гърция в карантина за три седмици

Гърция в карантина за три седмици

Дата: 05.11.2020 Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Гърция достигна 2646 вчера, с което общият брой на потвърдените случаи в страната нарасна до 46 892.
Image
Снимка: unsplash.com

Гръцкото правителство нареди днес поставянето под национална карантина на Гърция за период от три седмици, за да се пресече разпространението на коронавируса.

Премиерът на страната Кириакос Мицотакис уточни, че ограниченията ще влязат в сила от събота, 7 ноември.

"Отново избрах да взема мерки по-рано вместо по-късно", каза Мицотакис в телевизионно обръщение към хората, като добави, че е взел предвид мнението на експертите, консултиращи правителството.

Премиерът обясни, че увеличаването на новите случаи през последните пет дни го е принудило да вземе мерки още сега, вместо да чака да види дали обявените наскоро ограничения ще проработят.

"Ако правителството бе решило да изчака, а сегашните мерки не бяха дали резултат, натискът върху болниците би бил непоносим", обясни той.

Министър-председателят посочи, че правителството ще подкрепи финансово гражданите, които ще бъдат засегнати от новия локдаун. Той допълни, че подробностите за плана ще бъдат представени от финансовия министър Христос Стайкурас по-късно днес.

Броят на новите случаи на коронавирусна инфекция в Гърция достигна 2646 вчера, с което общият брой на потвърдените случаи в страната нарасна до 46 892.

С решението на правителството днес Гърция става поредната европейска страна, която обявява национален локдаун.

Коментари