Радио Витоша

webcam

Новини

Флойд Мейуедър предложи да плати погребението на Джордж Флойд

Флойд Мейуедър предложи да плати погребението на Джордж Флойд

Дата: 02.06.2020 Изпълнителният директор на "Мейуедър Промоушънс" Ленърд Елърб съобщи новината пред ESPN
Image
Снимка: instagram

На фона на масовите протести и размириците в САЩ след поредната смърт на тъмнокож при арест, стана ясно, че бившият боксьор Флойд Мейуедър ще плати за погребението на Джордж Флойд.

43-годишната американска легенда в бокса, който преди три години се отказа след успех на ММА боеца Конър Макгрегър, заяви, че ще покрие всички разходи по погребението на сънародника си, който беше убит от полицай в Минеаполис миналата седмица. Новината съобщи пред спортния канал ESPN изпълнителният директор на "Мейуедър Промоушънс" Ленърд Елърб.

След убийството на Флойд, редица спортни величия изразиха подкрепата си за тъмнокожите и призоваха за справедливост след поредната проява на расизъм на територията на САЩ. Полицейският служител, отговорен за смъртта на Флойд – Дерек Човин, беше обвинен в убийство.

Adele изрази подкрепа за протестите срещу расизма в САЩ

Елърб потвърди за медията, че семейството на Флойд е приело предложението на Мейуедър. Той напомни, че бившият петкратен шампион в отделните категории е правил подобен жест и в миналото.

"Вероятно ще ми се ядоса, за това, че го казвам, но, да – Мейуедър със сигурност ще плати за погребението. Той прави подобни жестове в последните 20 години", каза Елърб и уточни, че оповестява новината вместо Мейуедър, защото той не е искал да говори за това.

В четвъртък ще бъде отслужена панихида за Флойд в Минеаполис, последвана в неделя от възпоменание в родното място на 46-годишния американец – Северна Каролина. Погребението ще бъде на 9-и юни в Хюстън, Тексас.

 

Коментари