Радио Витоша

webcam

Новини

Единствената Първа дама, модел на бельо, стана на 50г.

Единствената Първа дама, модел на бельо, стана на 50г.

Дата: 27.04.2020 Мелания Тръмп отпразнува юбилея си под карантина и без големи тъжества
Image
Снимка: БГНЕС

Мелания Тръмп навърши 50 години без големи тържества. 

В профила си в Туитър тя благодари за всички чудесни пожелания, отправени по повода. „Очаквам с нетърпение деня, в който всички ще можем отново да бъдем заедно!“, написа още тя.

Президентът Тръмп също отбеляза повода с туит в профила си, където я нарече „нашата чудесна Първа дама“.

7088166.jpg

Родена е като Мелания Кнаус на 26 април 1970 г. в Ново Место в югоизточната част на Словения (тогава част от Югославия). Тя е дъщеря на Амалия Улчник и Виктор Кнаус. Баща ѝ е от близкия град Радече. Майка ѝ е от село Рака. Той се занимава с дистрибуция на коли и мотори от близкия завод, а тя е шивачка, правеща модели за детски дрехи. Мелания има сестра – Инес, и по-стар полубрат от предишна връзка на баща ѝ, когото, според слуховете, никога не е срещала. 

6919241.jpg

Работи като модел с агенции в Милано и Париж. През 1996 г. се мести в Ню Йорк. Кариерата й там е свързана с Trump Model Management. Интимната й връзка с Доналд Тръмп започва през 1998 година.

1_7.jpg

През 2001 г. придобива право за постоянно пребиваване в САЩ. 

През 2005 г. се жени за Доналд Тръмп и на следващата година получава американско гражданство. Тя е втората първа дама (след Луиза Адамс) родена извън САЩ и първата, чийто роден език не е английският.

7274053.jpg

13 години преди да се запознае с един от най-влиятелните хора в САЩ, Мелания позира гола за френско списание. Тя е и единствената първа дама, която е била модел на бельо. Владее добре 5 езика.

7110913.jpg

Trymp-Melanija-Trymp-Velikobritanija.jpg

Коментари