Радио Витоша

webcam

Новини

Джокович дарява 1 млн. евро на Сърбия за борба с COVID-19

Джокович дарява 1 млн. евро на Сърбия за борба с COVID-19

Дата: 27.03.2020 Парите на световния номер 1 в тениса ще бъдат използвани в родината му за закупуване на респираторни апарати и друго медицинско оборудване
Image
Снимка: twitter

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще дари 1 млн. евро за респираторни апарати и друго медицинско оборудване в родната си Сърбия, присъединявайки се към други свои колеги спортисти в битката с пандемията от коронавируса.

Вирусът, който се появи за първи път в Китай в края на миналата година, стана причина за спирането на редица спортни събития и отне живота на повече ог 24 000 души.

Рафаел Надал призова испанските атлети да съберат 11 млн. евро в борбата с глобалната пандемия, докато Роджър Федерер допринесе с 1 млн. швейцарски франка за уязвимите семейства в родината си Швейцария.

„Бих искал да изразя признателността си към целия медицински персонал по света и в родината ми Сърбия за това, че помагат на всички, заразени с коронавирус. За съжаление, все повече се инфектират с всеки изминал ден. Със съпругата ми Йелена изготвяме план как да дарим по най-добрия възможен начин нашите ресурси за хората в нужда. Нашето дарение възлиза на 1 млн. евро за покупката на респиратори и друго медицинско оборудване“, сподели Ноле пред сръбските медии във видеоконферентен разговор от Марбея, Испания.

В Сърбия има регистрирани 457 случая на заразата и седем жертви.

Джокович се намираше във великолепна форма преди пандемията да спре сезона в тениса, като ATP и WTA веригите са преустановени до 7-и юни. 32-годишният белградчанин, който е 16-кратен шампион от Големия шлем, спечели всичките си 18 срещи от началото на кампанията, вдигайки трофея от дебютното издание на ATP Cup със Сърбия, а след това спечели рекордна осма титла от Откритото първенства на Австралия и пета в Дубай.

Коментари