Радио Витоша

webcam

Новини

Цяла Италия под карантина от днес

Цяла Италия под карантина от днес

Дата: 10.03.2020 Властите отчетоха 25-процентно увеличение спрямо неделя смъртните случаи вече са 463
Image

Италианският премиер Джузепе Конте обяви нови, по-строги мерки срещу епидемията от КОВИД-19. От днес ограниченията върху движението на хора ще важат вече не само за първоначалното огнище на заразата, но и върху цяла Италия.

Всички обществени мероприятия, включително и футболните мачове, се отменят. Пресконференцията на Конте беше излъчена едновременно по всички телевизионни канали.

Той обяви, че цяла Италия става защитена зона. Няма да има повече червена, жълта или зелена зона. Забраняват се пътуванията  с изключение на доказани нужди. Хората ще трябва да удостоверяват причината за пътуване и ако се разкрие измама, случаят ще бъде третиран като престъпление.

Новият указ, който ще носи името „Аз оставам вкъщи”, съкращава до минимум движението на хората. Няма да има ограничения за обществения транспорт, за да се гарантира непрекъснатостта на производствената система и да се позволи на хората да отидат на работа.

По-рано властите в Италия отчетоха 25-процентно увеличение спрямо неделя на заболеваемостта и смъртните случаи, които са вече 463.

Коментари