Батман раздава храна на бездомни по улиците на Сантяго 20 август, 2020

Доброволец, преоблечен като Батман, обикаля улиците на Сантяго, за да доставя храна и утеха на хора в нужда. Инициативата идва след като чилийската столица с месеци остана затворена заради корона-кризата.

С идеално копие на костюма на супергероя Батман и, разбира се - санитарна маска, анонимният мъж редовно разнася няколко десетки чинии с топла храна на бездомни хора в столицата на Чили Сантяго. Инициативата е изцяло доброволна. А идеята му е да отключи доброто у хората и да покаже, че помощ заслужават всички, при това не само в кризисни моменти.

"Когато вървите по улиците, виждате живота от другата страна. Понякога изпитваме някои трудности, но тези, които живеят на улицата, страдат от студ и глад. Някои са алкохолици или наркомани и възможностите им да излязат от порочния кръг са силно ограничени. Това наистина е притеснително. Батман е символ, който цели да обедини хората. Той жертва живота си за любимия Готъм. В моя случай, аз също жертвам малко от себе си за града, за страната, която обичам и за моя народ."

Гърция забрани партитата на Халкидики и МиконосПротивоепидемичните мерки, насочени срещу разпространението на коронавирус, буквално опустошиха икономиката на Чили. Безработицата е скочила до над 12 на 100. Това е най-високият процент от десетилетия насам.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини