Радио Витоша

webcam

Новини

ALMA с нов сингъл и международна премиера

ALMA с нов сингъл и международна премиера

Дата: 05.06.2020 „Be Alright” с подкрепа в 40 държави - Полша, Русия, Германия, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Украйна, Скандинавия и Латинска Америка
Image
Снимка: Virginia Records

ALMA представи новия си сингъл „Be Alright”.

Нежната песен с бавен ритъм носи характерното за младата изпълнителка меланхолично звучене и послание за надежда на фона на все още неотминало изпитание.

ALMA създава „Be Alright”, докато се упражнява на пиано в училището в Англия, където учи от септември миналата година. По време на една от последните й ваканции, се събира за звукозаписна сесия с румънския хитмейкър и неин приятел Кристиан Тарчеа – Monoir, с когото работи от дебюта си с хитовата песен "Perfect".

За няколко часа двамата финализират проекта, като за записите са поканили един от най-добрите български китаристи и учител на ALMA по китара - Стойчо Стоянов.

Видеото към "Be Alright" е снимано в Лондон, където певицата живее през последните три месеца, и в дома на звездата в София.

След обявяването на пандемията от коронавирус през март, първо затварят училището, в което ALMA учи, а няколко дни по-късно отменят и полета й до България. Именно в тези условия се появява и вдъхновението за парчето: "Написах го в момент, в който бях паднала духом, за да ми напомня, че дори в най-мрачните дни може да се промъкне надежда. Хубаво е да имаме усещането, че каквото и да се случва, накрая всичко ще бъде наред“, споделя ALMA.

Музикалната кариера на ALMA започна шеметно в началото на 2019 г., когато излезе дебютният й сингъл „Perfect“, последван от хитовете „Don’t Know” и „Out of Control”, както и колаборацията с Pavell & Venci Venc’ - „Адрес“. Трите й самостоятелни парчета не само оглавиха родните музикални класации, намериха място в плейлистите на глобалния музикален канал MTV, но и получиха силна подкрепа в Полша, Русия, Румъния, Гърция и Турция. 

Коментари