Kevin Spacey беше оправдан 21 октомври, 2022

Съд в Ню Йорк оправда актьора Kevin Spacey по дело за сексуални посегателства. 

 

Обвинението беше повдигнато от актьора Anthony Rapp, който твърдеше, че през 1986 г., когато е бил 14-годишен, е станал жертва на сексуален тормоз. По думите му Spacey се е опитал да го съблазни на парти в Манхатън преди 36 години. Той поиска 40 милиона долара за нанесени вреди. По онова време бъдещата холивудска звезда е била на 26 г.

 

Случаят стана публично достояние през октомври 2017 г. - в самото начало на движението "Аз също" (#MeToo) срещу сексуалното насилие. След това още много мъже обвиниха Kevin Spacey в посегателства и той изпадна в немилост.

 

Двукратният носител на "Оскар" отрича всички обвинения.

 

Процесът срещу Kevin Spacey започна на 6-и октомври и продължи точно две седмици. 12-членното жури го оправда след по-малко от два часа обсъждания.

 

63-годишният Spacey печели най-престижната награда в света на "Седмото изкуство" два пъти - за най-добра поддържаща роля във филма "Обичайните заподозрени" през 1995 г. и за най-добър актьор за "Американски прелести" три години по-късно. Той се снима и в "Къща от карти", но беше уволнен от хитовия сериал заради обвиненията.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини