Радио Витоша

webcam

Новини

Зукърбърг обеща да се бори с езика на омразата

Зукърбърг обеща да се бори с езика на омразата

Дата: 27.02.2016 Създателят на Facebook защити творението си в Берлин
Image

Трябва да бъдат положени още усилия за контролиране на езика на омразата в най-голямата социална мрежа в интернет, заяви главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг по време на обществена проява в Берлин.

Създателят на социалната мрежа е на двудневно посещение в Германия, за да отвърне на отправените критики срещу творението му за начина, по който се справя с публикациите с подбуждащо към омраза съдържание.

Зукърбърг призна каква чувствителност поражда този въпрос в Германия заради бежанската криза. "Чухме посланието и планираме да работим по-добре", каза той пред 1400 души, събрали се в сграда, която през 20-те години на 20 век е била автобусно депо, а след това беше преустроена в зала.
 
Зукърбърг призова САЩ и други страни да последват примера на Германия, която прие миналата година 1,1 милиона души, търсещи убежище.

Директорът на Facebook обяви, че компанията му е дарила над 1,1 милиона евро за съвместни проекти с европейски изследователски институции по развиване на изкуствения интелект, включително с Техническия университет в Берлин.
 

Коментари