Радио Витоша

webcam

Новини

Удължава се срокът на обсъждане на новите учебни програми

Удължава се срокът на обсъждане на новите учебни програми

Дата: 22.02.2016 Целият 7-и, 10-и, 11-и и 12-и клас ще се учи само българска литература, защото след тези класове има национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити
Image

Удължава се срокът на обсъждане на новите учебни програми за 2-ри, 6-и и 8-и клас, обяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. В момента е в ход обсъждането на програмите по български език и литература от 5-и до 12-и клас в Националния дворец на културата.

Срокът за обсъждане на новите учебни програми за 2-ри, 6-и и 8-и клас приключва днес, но той ще бъде удължен. Утре дискусии, подобни на днешното обсъждане, ще има във Велико Търново, а в сряда в Пловдив.

Целият 7-и, 10-и, 11-и и 12-и клас ще се учи само българска литература, защото след тези класове има национални външни оценявания и държавни зрелостни изпити.

По история в 5-и клас ще се учи античност, в 6-и средновековие, в 7-и българска история, в контекста на световната история през 18-19 век, в 8-и и 9-и клас световна история, а в 10-и клас история на България.

Коментари