Радио Витоша

webcam

Новини

Строежът на метрото отново променя движението в София

Строежът на метрото отново променя движението в София

Дата: 31.01.2016 Ограниченията влизат в сила от 1-и февруари
Image

Заради изграждането на метрото от понеделник, 1 февруари, се въвеждат промени в организацията на движение по някои улици и булеварди в София, съобщават от Столичната община. 

Забранява се влизането на превозни средства по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Силистра” и бул. „Янко Сакъзов”, като движението ще се извършва двупосочно в източното платно на булеварда в същия участък. 

Закрива се наказателният паркинг в разделителната ивица на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Силистра” и бул. „Янко Сакъзов”. Движението на превозни средства ще се извършва по ул. „Силистра” еднопосочно между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Чамкория” в посока към ул. „Чамкория”. 
  
Закриват се местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Янко Сакъзов” и ул. „Силистра” и по западното пътно платно на ул. „Проф. Милко Бичев” между бул. „Ген. Данаил Николаев” и ул. „Силистра”. 
  
Променя се маршрутът на автобусни линии № 11, 213 и 404 само в посока ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Младост” и ж.к. „Дружба” - линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев” - ул. „Проф. Милко Бичев”, надясно по ул. „Проф. Милко Бичев”, по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрутите си. 

Измества се спирка „пл. Орлов мост“ с код 1289 на 100 м. напред от съществуващото си местопложение на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Коментари