Радио Витоша

webcam

Новини

"Стара река" излезе от коритото при Казанлък

"Стара река" излезе от коритото при Казанлък

Дата: 26.05.2016 Цяла нощ огромни камиони превозват строителни отпадъци, с които се строи дига на "Стара река"
Image

Продължава битката с водната стихия в Казанлък, предаде БГНЕС. Цяла нощ огромни камиони превозват строителни отпадъци, с които се строи дига на Стара река, която снощи придойде и отнесе брега си и част от път. Няколко багера също са на мястото на бедствието. Те разпределят докараните строителни отпадъци.

Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията.

Има откъснати села и паднали мостове в Казанлък и региона. Снощи около 20 часа бяха подадени първите сигнали за проблеми в селата Енина, Долно Изворово и най-новия град в общината - Крън. Пътят между село Енина и град Крън е прекъснат. Проблеми има и в село Долно Изворово, където реката е придошла около 1 часа през нощта. Местните реагираха веднага - извадиха тежка техника и успяха да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста.

В Казанлък Стара река е пълна на 100%. Това заяви кметът на общината Галина Стоянова, която лично ръководи аварийните екипи, които се борят с бедствието. Реката е подкопала брега в района на Художествената гимназия и е излязла от коритото си, отнасяйки пътя покрай близките къщи. На мястото има струпана много строителна техника, която извозва строителни материали, с които се издига насипна дига, за да се спре разлива.

Коментари