Радио Витоша

webcam

Новини

Изпити по история и математика в СУ

Изпити по история и математика в СУ

Дата: 18.06.2016 Изпитите по история на България и по математика за кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" се състоят днес
Image

Изпитите по история на България и по математика за кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" се състоят днес.
На изпита по история за четири астрономически часа кандидат-студентите трябва да напишат тема по даден исторически проблем. Предложената изпитна програма е съставена въз основа на учебното съдържание по история на България за 11-и клас на средните училища. В нея са включени основни проблеми, които са обединени в тематични кръгове, и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на седми до средата на 20-и век.
Изпитът по математика е от 14.00 часа и от тази година форматът му съвпада напълно с този на матурата по математика. На изпита кандидат-студентите трябва да решат 20 задачи с избираем отговор от четири възможни. Има също пет задачи с отворен отговор, както и още три задачи с цялостно решение. При решаването на всички задачи се използват знания от различни теми на програмата по математика за задължителната подготовка.

Коментари