Радио Витоша

webcam

Новини

Френската полиция ще депортира 29 руски фенове

Френската полиция ще депортира 29 руски фенове

Дата: 14.06.2016 Мотивът на местните власти за проверката и задържането на автобуса е, че в него има заподозряни в участието в сблъсъците в Марсилия през миналата седмица
Image

Френската полиция е издала заповед за депортирането на 29 руски фенове. Това съобщи чрез социалните мрежи Александър Шпригин, председател на националния футболен фен клуб (ВОБ) на Русия.

Днес по път за Лил, където "Сборная" ще играе втория си мач от европейското първенство срещу Словакия, е бил спрян автобус с руски привърженици. Техните документи са били проверени, а след това са били задържани с цел да бъдат депортирани.

Според Шпригин запалянковците са били принудени да останат в автобуса, а през това време специалните полицейски части го наобиколили, за да се избегне евентуално бягство, за каквото по думите му, никой не си е и помислял.

Мотивът на местните власти за проверката и задържането на автобуса е, че в него има заподозряни в участието в сблъсъците в Марсилия през миналата седмица. Все още подобно нещо не е доказано.

Коментари