Радио Витоша

webcam

Новини

България е сред 30-те най-нещастни нации

България е сред 30-те най-нещастни нации

Дата: 16.03.2016 Според съставителите на доклада нивото на щастие не винаги съответства на стандарта на живот в страната
Image

България попада сред 30-те най-нещастни нации на планетата според доклада World Happiness Report (Доклад за световното щастие), изготвен от компанията Sustainable Development Solutions Network по заръка на ООН. Страната ни заема 129-о място от общо 157.

Изследването на експертите се базира на отговорите на хората за качеството им на живот. Изследователите са се съсредоточили основно върху шест фактора за измерване на щастието – БВП на глава от населението, социална подкрепа, продължителност на живот без болести, свободата да се правят житейски избори, щедростта и възприятия за корупция.

Според съставителите на доклада нивото на щастие не винаги съответства на стандарта на живот в страната. На удовлетвореността влияе комбинация от икономически, социални и екологични фактори.

Най-нещастната страна в света е Бурунди, а най-щастливата – Дания. В челната десетка на най-доволните от живота са още Швейцария, Исландия, Норвегия, Финландия, Канада, Холандия, Нова Зеландия, Австралия и Швеция. Най-нещастни след Бурунди се нареждат Сирия, Того, Бенин и Афганистан.

Коментари