Радио Витоша

webcam

Новини

Близо 1.8 млн.лева за децата в реанимация

Близо 1.8 млн.лева за децата в реанимация

Дата: 26.12.2015 Кампанията “Българската Коледа” в подкрепа на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация продължава
Image

Близо 1.8 млн. лева достигна набраната сума за 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа" след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов" под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Тази година инициативата е фокусирана върху подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация, информират от пресцентъра на държавния глава.

Към момента близо 681 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на 13-отото издание на „Българската Коледа", което беше обявено от президента Росен Плевнелиев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 116 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

Всеки може да помогне с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа" - http://www.bgkoleda.bg/.

В рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа" са събрани близо 26 милиона лева. С тези средства помощ за лечение са получили 2292 деца. Купена е съвременна медицинска апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

/М.Е./

Коментари