Радио Витоша

webcam

Новини

BBC: Brexit e неизбежен

BBC: Brexit e неизбежен

Дата: 24.06.2016 Около 1 000 000 гласа е разликата между привържениците на напускането и тези, които са за оставане при преброени повече от половината от гласовете
Image

БиБиСи обяви като много вероятно напускането на Европейския съюз от Великобритания. Вече са преброени повече от половината гласове. Около 1 000 000 гласа е разликата между привържениците на напускането и тези, които са за оставане.

След като това стане факт ще започне серия от референдуми в европейските страни, смятат финансови анализатори. Цялата ситуация е шок за финансовите пазари. Лирата достигна рекордно ниски нива, такива не е имало от 1985. Решението на Великобритания да напусне предизвиква глобална несигурност, коментираха финансови анализатори пред BBC. Еврото е отслабнало по сравнение с долара.Това касае цялата еврозона, откроиха в BBC.

В Европарламента се събират политическите лидери на европейските партии. Ще има изявление на председателя на парламента Мартин Шулц. В сградата на Европейската комисия са Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц, Доналд Туск и холандкият премиер, чиято страна председателства ЕС. Те ще дадат първи реакции след като излязат окончателните резултати.

 

Коментари

Office Break
10:00 - 15:00