Радио Витоша

webcam

Новини

Телефон за хора с хронични заболявания ще консултира и за COVID-19

Телефон за хора с хронични заболявания ще консултира и за COVID-19

Дата: 18.11.2020 Горещата линия дава възможност за навременна и адекватна консултация със специалисти и допринася да се избягват ненужни посещения в здравните заведения.
Image
Снимка: pixabay.com

Информационната линия в помощ на пациентите с хронични заболявания 0800 14 515 подновява функционирането си.

Така ще се намали тежестта над лекари и пациенти в момент, в който здравната система изпитва сериозен натиск заради непрекъснатия ръст на заболели от COVID-19.

Горещата линия дава възможност за навременна и адекватна консултация със специалисти и допринася да се избягват ненужни посещения в здравните заведения.

Тя осигурява на пациентите допълнителна информация и време с лекарите за обсъждане на въпросите, свързани с хроничните им заболявания и COVID-19.

Всеки работен ден от 9 до 18 ч. лекари от COVID сектори, ендокринолози, онколози, кардиолози и психолози ще консултират пациентите по различни въпроси, свързани с контрола на хроничните им заболявания. При симптоми на COVID обаждащите се ще получават и информация за стъпките, които трябва да се предприемат за получаване на адекватно лечение.

Безплатният телефон беше създаден по време на извънредното положение. Приети са обаждания от над 3000 души, показват данните на Националната пациентска организация.

Коментари