Решават съдбата на Ноле тази нощ  15 януари, 2022

Тази нощ ще бъде взето решение по случая “Джокович” и то ще бъде окончателно. Федералният съд в Австралия ще заседава след полунощ българско време. Процесът ще бъде предаван пряко. 

Ако има решение за депортирането на Новак Джокович то ще бъде окончателно, след като беше прието искането на неговите юристи делото да се гледа от трима съдии. Това по законите на Австралия означава, че нито една от двете страни няма да има право на обжалване. 

Джокович е прибран в хотела за емигранти до началото на заседанието на съда, на което ще стане ясно дали световният номер 1 в тениса може да остане в страната и да се бори за 20-та титла от Големия шлем. 

Дотук се стигна, след като визата на Ноле беше отменена за втори път, а австралийските власти определиха 34-годишния тенисист като заплаха за общественото здраве.

В момента сърбинът все още е включен в програмата на откритото първенство по тенис на Австралия, което започва в понеделник в Мелбърн. Ако спечели турнира, той би станал най-успешният тенисист при мъжете в историята на спорта с 21 големи титли. Ако загуби обжалването, световният №1 е изправен пред депортация и 3-годишна забрана за издаване на виза.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини