Ман Юнайтед и Арсенал са фаворитите на Bwin за Лига Европа 07 април, 2021

Два отбора от Висшата лига на Англия все още се борят за титлата в Лига Европа. Букмейкъра Bwinпредлага атрактивни коефициенти за крайна победа на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Шансовете за успех на „червените дяволи“ са 2.50, докато ставката при „артилеристите“ достига до 3.75.

От 1972-ра година насам, всички постоянни мениджъри на Манчестър Юнайтед са спечелили поне един трофей на кормилото на „червените“. Преди паузата за национални отбори, тимът на Оле Гунар Солскяер отпадна от ФА къп, а разликата с Манчестър Сити в шампионата изглежда непреодолима. Така, за заместника на Жозе Моуриньо, остава само един шанс – трофей от Лига Европа. Норвежецът зае мястото на „специалния“, който пък взе три купи за две години – Лига Европа, Купа на Лигата и Къмюнити шийлд“) през декември 2018-а и записа забележителен прогрес, но без да има шанса да се окичи с поне един медал.

Този четвъртък, Юнайтед ще се изправи срещу испанския Гренада в първи кръг от ¼-финалната фаза на втората по престиж европейска надпревара.

Гренада, който е в турнира още от 3-тия квалификационен кръг, вече изигра 13 европейски мача в първата си международна кампания. 

Въпреки забележителния си сезон, испанците влизат в мача срещу Юнайтед като абсолютен аутсайдер. „Червените дяволи“ се намират в страхотна форма. Тази събота, голове на Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд обърнаха тежкия мач срещу Брайтън. Благодарение на тези три точки, Юнайтед натрупа 4 пункта чиста преднина пред третия Лестър Сити. „Червените“ има 11 точки преднина пред 5-тия в таблицата, а до края на сезона остават едва 8 мача. Разликата до първото място пък е цели 14. Със сигурност, Манчестър Юнайтед ще даде всичко от себе си за да финишира сезона на втора позиция, но може да сме сигурни, че основния фокус на техния мениджър е насочен към Лига Европа.

И ако има известно напрежение върху Оле Гунар Солскяер, при Арсенал и Микел Артета проблемите са далеч по-сериозни. „Топчиите“ бяха разгромени с 3:0 от Ливърпул в първия мач след паузата за национални отбори, което ги остави на 10-та позиция. Място в топ 4 определено е мираж, а единствения шанс за участие в Шампионската лига остава спечелването на Лига Европа.

Арсенал ще се радва на домакинско предимство в първия мач срещу Славия прага в четвъртък и , на хартия, трябва да си осигури сериозна преднина преди реванша в Чехия.

Една от основните причини, „артилеристите“ да се представят много под очакванията на техните фенове, е слабата форма на Пиер- Емерик Обамеянг. Габонецът се разписа цели 30 пъти през миналия сезона, но през тази година е поразил противниковата врата едва 14 пъти.

Лоша новина за Артета е и големият брой контузени футболисти. Аут за мача срещу Ливърпул бяха Букайо Сака, Давид Луиз, Емил Смит Роу и Гранит Джака. Мениджърът на тима обяви, че не е сигурен дали някои измежду тези играчи, ще може да бъде на терена този четвъртък.

Болки в коляното пък измъчват Кийран Тиърни.

„Той усети някакъв проблем с коляното. Определено изпитваше сериозна болка. Не знаем какво ще бъде отсъствието, но травмата не изглежда лека“ – казва Артета.

Отсъствието на десния бранител се отрази пагубно за тима в първата част на сезона, така че, всички фенове стискат палци за възможно най-скоростно завръщане на шотландеца.

Според нас, една идея по-солидно изглежда дългосрочния залог „Арсенал да спечели Лига Европа“. Големите звезди на лондончани мечтаят за европейски футбол през следващата година, а солидния коефициент от 3.75 неимоверно вдига стойността на подобен залог. 

 "Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини