Eras Tour на Тейлър Суифт най-сетне стигна Европа 07 май, 2024

Турнето Eras Tour на Тейлър Суифт най-сетне стигна Европа, започвайки с четиридневен сет в Париж. Суифт е счупила почти всички рекорди в музиката и шестото ѝ турне не прави изключение. Започналото през март 2023 г. Eras Tour вече е първото, за което са продадени билети за над 1 млрд. долара, и се очаква да надхвърли двойно тази сума до приключването му във Ванкувър през декември тази година.

Много критици осмиват албума "The Tortured Poets Society" с 31 песни като раздут и посредствен - "рядка грешна стъпка" по думите на британското музикално списание NME. Но няколко лоши рецензии едва ли ще навредят на Суифт - албумът се продаде в 1,4 милиона копия още на първия ден и счупи всички рекорди за стрийминг, достигайки милиард стрийма в Spotify в рамките на пет дни.

Около 42 000 души ще видят Суифт в първата вечер в Париж на 9 май, преди тя да се отправи към Швеция, Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Германия, Полша и Австрия.

Много от тях пътуват отдалеч - според данни на La Defense Arena, където ще се проведе концертът, всеки пети от публиката в Париж идва от Съединените щати.

Изследователската група QuestionPro изчислява, че миналогодишните дати в САЩ са донесли на икономиката на страната 5 млрд. долара. Американската туристическа асоциация заяви, че сумата може да е надхвърлила 10 млрд. долара, ако се включат хотелските стаи, ресторантите и други косвени продажби.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини