Радио Витоша

webcam

Новини

Денят на българското кино - по интернет

Денят на българското кино - по интернет

Дата: 13.01.2021 Ще бъдат излъчени напълно безплатно 16 документални и 23 игрални български филма
Image
Снимка: официална визия НФЦ

Нетрадиционно ще се отбележи тази година Денят на българското кино 13-и януари. Съобразявайки се с настоящата ситуация на пандемия, изпълнителна агенция НАЦИОНАЛЕН ФИЛМОВ ЦЕНТЪР пое инициативата, подкрепена от Столична община и с платформата Neterra.TV+, да отбележи професионалния празник на работещите в киното по различен начин и заедно с това да зарадва всички фенове.

За да се осъществи срещата на публиката с българското кино въпреки затрудненията, за първи път тази година празникът – 106 години от първата публична прожекция на първия български игрален филм „Българан е галант“, ще се случи в интернет.

В часовия пояс 16.00 – 24.00 ч. на платформата www.neterra.tv ще могат да се видят напълно безплатно 16 документални и 23 пълнометражни игрални български филма от последните години. За първи път толкова много родни заглавия ще достигнат едновременно до публиката в цялата страна. Сред тях попадат продукции като „Безкрайната градина“, „Маймуна“, „Диви и щастливи“, „Писма от Антарктида“, „Слава“, „Посоки“ и още много други. Заглавията включват най-новите филми, създадени както с държавна подкрепа, така и финансирани по частен път.

Коментари