Почитателката на Тейлър Суифт в Бразилия е починала от топлинен удар 28 декември, 2023

Топлинен удар е причинил смъртта на жената от публиката на концерта на Тейлър Суифт в Бразилия през ноември, става ясно от представената съдебномедицинска експертиза.

Ана Клара Беневидеш, която беше на 23 години, припадна по време на втората песен "Cruel Summer" на Тейлър Суифт на концерта в Рио де Жанейро на 17 ноември и почина часове по-късно в местна болница. 

Феновете са се редили на опашка часове преди концерта и много от тях обвиниха организаторите, че не са успели да осигурят достатъчно вода за повече от 60 000 души публика на стадион "Нилтон Сантос". Те уточниха, че не им е било позволено да си вземат вода на стадиона.

В доклада на Института по съдебна медицина в Рио де Жанейро се казва, че излагането на топлина е довело до спиране на сърдечно-дихателната дейност на Беневидеш. В него се казва също, че тя не е имала други заболявания и не е установена злоупотреба с вещества, които биха могли да са причина за смъртта.

Експертът по съдебна медицина, който е изследвал тялото, казва в документа, че тя е претърпяла "сериозно компрометиране на белите дробове и внезапна смърт" вследствие на горещината.

Един от приятелите на Беневидеш, който също е присъствал на концерта, разказа пред местни медии през ноември, че са им дали вода, докато са чакали да влязат на стадиона.

Организаторите заявиха тогава, че компанията "е следвала най-добрите практики", спазила е "всяко искане на властите" и е "раздала хиляди бутилки вода" на феновете. 

Прокуратурата на Рио де Жанейро е започнала разследване.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини